Projects

27/08/2019

White & the Bear: first children's restaurant and concept store in Dubai

The first of its kind, White & the bear in Dubai is a children’s restaurant and concept store that provides all the wholesomeness of a place that’s inherently good and fun for kids. Families that are out and about can make a stop at the restaurant for some refreshing quality time together or make plans for a dedicated trip – there’s much to be enjoyed.

The interior sets it apart from other child-centric spaces. Unlike the usual primary color-based theme that one can see at most spaces for children, White & the Bear features neutrals, pastels, and other calming tones that fuel children’s curiosity. Despite being a family-friendly space, children’s needs, and preferences were taken into account while designing the interior, selecting materials, and setting perspectives. Inside, children are welcomed to a clean and minimalist expanse with warm textures and tones – the perfect environment for enhancing imagination.

On the ground floor, the restaurant, retail area, and display counters are seamlessly integrated into a single space while still maintaining separateness. The retail concept store extends to the first floor, where there is also a reading area for kids, workshops and birthday party rooms, and a nursing area.

Designed by Sneha Divias Atelier, White & the bear’s interior is the second child-focused space in the studio’s portfolio. The Atelier aimed for a space that would form a connection with its young visitors through every aspect. The restaurant has its own distinct personality, mainly due to its unique approach to design for the younger ones and second because of its children’s menu, which is carefully crafted by internationally acclaimed children’s nutrition expert Annabel Karmel MBE. 

White & the bear Materials and furniture

Consistency was adapted when incorporating a color scheme keeping in line with the branding story and concept - white and black, minimal, serene and fresh. Simple materiality elements were implemented focusing on lacquer, veneer, metal, corian and vinil flooring. The selection of finishes was based on their aesthetic and maintenance value.

As soon as visitors will enter the expanse, an installation of hanging bird lights from Brokis will welcome them. Children can get comfortable in the seating area, whilst parents have their own seating area with Haworth Harbor chairs. The washrooms are ergonomically designed for children’s height and incorporate washbasins from Cielo and sanitary ware from Bagno Design.

The ceilings were kept straight and clean with recessed black light slots that accentuate key elements.

tags